BATA SPASOJEVIĆ – Dizajnera je sve više, ali poenta je da opstanete u ovom poslu

0
1319

Bata Spasojević je nakon Njujorka, Vašingtona i Novog Sada, svoju Individual kolekciju predstavio i crnogorskoj publici. Originalna i urbana kolekcija prisutne je ostavila bez teksta.

U kolekciji preovladavaju materijali poput kože, štofa i krzna, od boja crna, a svjetlucavi dodaci i nakit daju dodatni pečat svakom posebnom modelu.

Srpski dizajner je oduševljen organizacijom Mercedes-Benz Fashion Week-a, pa smo ga pitali da uporedi pomenute destinacije i manifestacije na kojima je bio sa crnogorskom.

“Svaka čast organizaciji koja je ovu Nedjelju mode podigla na ovako visok nivo. Veoma sam zadovoljan kako su modeli iznijeli cijelu moju kolekciju, čak možda bolje nego na prethodnoj reviji u Novom Sadu. A što se tiče Njujorka – organizacioni smo veoma dobri, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, ali Njujork ima tu neku posebnu energiju, manekeni su veoma specifični, veoma su profesionalni”, rekao je Bata.

Kada se pomene Bata Spasojević ili Zvonko Marković svi znaju da je riječ o dizajnerima. Koje žensko ime je po tebi slično toj prepoznatljivosti?

Teško pitanje, ali izdvojio bih Natašu Šarić. Ona je fenomenalna, specifična, prosto drugačija.

Kako komentarišeš sve veći broj dizajnera iz godine u godinu, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori?

To je ogroman broj ljudi i stvarno ne znam kako uspijevaju da stignu da se plasiraju. Kada sam ja počinjao da radim ovaj posao, toga nije bilo. Postoji puno novih školica koje drže obuke dizajna i iz kojih mnogi izlaze kao dizajneri, dobro, sigurno da ima talentovanih ljudi, ali to je sad postao neki vid pomodarstva ili neke poznate ličnosti koje ne znam kako odjednom postanu dizajneri, preko noći bukvalno. Ali poenta cijele priče je da opstanete. Ja postojim već 20 godina – trudim se i radim.

Da li su nakon američkih nedjelja mode cijene tvojih kreacija veće nego ranije?

Pa moram priznati da jesu. Za Njujork je normalno da budu jače cijene, a za naše područje su i dalje pristupačne.

Dizajner Bata Spasojević će već ove nedjelje predstaviti još noviju kolekciju za proljeće-ljeto 2016. na 28. Fashion Selection-u u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje