AMAR MIGALO: Upoznajte rad mladog dizajnera iz Travnika!

1
1914

 

Dvadesettrogodišnji student Fakulteta za medije i komunikacije iz Travnika Amar Migalo iz svojih mnogobrojnih hobija izdvaja dizajniranje odjevnih predmeta. Kako kaže, sve je počelo u srednjoj školi tekstilnog smjera koju je pohađao. Prve kreacije koje je napravio na praktičnoj nastavi bile su dječiji modeli poput prsluka ili kratkih pantalona, a prva ozbiljnija kreacija je vezana za djelove njegovog maturskog odijela. Inspiraciju pronalazi u pozitivnim ljudima i prirodi gdje uočava detalje koje drugi ne vide, a sve to dolazi iz, kako kroz osmijeh kaže, njegove kreativne glave. Podršku mu pružaju njegovi najbliži, roditelji i prijatelji koji su svakodnevno s njim.

 

Ove godine Amar je imao priliku Travničanima pokazati svoje kreacije na reviji koja je obuhvatila modele iz njegove dvije kolekcije, pod nazivom AM MAR & ECO BRAIN. Prva kolekcija je nosiva i izrađena je od raznovrsnih materijala: saten, til, viskoza, štof, krzno, a druga je umjetnička, izrađena od recikliranih materijala koji opisuju ekološki mozak.

Osim što aktivno učestvuje u modnim događajima, Amar vodi i modni blog pod nazivom Savjeti za originalni outfit, putem kojeg daje savjete koji se tiču odijevanja i izražavanja putem odjevnih predmeta. Prema njegovim riječima ljudi sa zadovoljstvom prihvataju njegove savjete i predloge. U budućnosti sebe vidi kao uspješnog muškarca okruženog svojim najmilijim, koji se bavi poslom koji voli.

 

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje