9 stvari koje ne bi trebalo da kažete svom partneru

0
2819

 

Neke riječi mogu uništiti vezu u roku od nekoliko minuta. Možda ste bili zajedno godinama, ali kada kažeš jednu od stvari koju žena ne bi trebala da kaže muškarcu, neko može završiti sa slomljenim srcem. Žene su veoma osjetljive, ali muškarce, iako su hrabri i strpljivi, možemo lako povrijediti. Muškarci ne vole da čuju pojedine stvari.

Možda je većina djevojaka već rekla neke od ovih stvari, i ništa se nije promijenilo… ali znaj da su ove rečenice ostale u sjećanju tvog partnera. Pokušaj da ne napraviš novu grešku. Evo rečenica koje ne bi trebalo da kažeš:

1. Ti si mamin sin

Biti u vezi sa maminim sinom je uvijek teško, ali ako voliš svog čovjeka i želiš da provedeš život sa njim, ne treba da mu stavljaš do znanja da je mamin sin. Misliš da on toga nije svjestan? O da, jeste itekako. Tvoje je da prihvatiš ovu činjenicu i ne pokušavaš da ga promijeniš. Ako je tvoj muškarac mamin sin u dvadesetim, biće i u četrdesetim. Da li si spremna na to? I da, ako voliš i cijeniš njegovu majku, njemu će to značiti mnogo. Voljeće te do kraja života.

2. Kaži mi nešto o svojoj bivšoj

Iako znamo da ne treba govoriti o prošlim vezama, postoje tu detaljna i primamljiva pitanja za tvog dečka. Izbjegavaj pitanja o seksu sa bivšom, i ne zalazi uopšte u intimne detalje. Zapamti, ako je sa tobom u vezi, onda mu se ti dopadaš i tebe voli. Pitanja o bivšim djevojkama, neće poboljšati vašu vezu.

 

3. Pogledaj ovu djevojku – izgleda fenomenalno!

Da, baš je super kada si ortak sa svojim dečkom. Možda izgleda jednostavno i uobičajeno ako kažeš svom partneru da pogleda djevojku koja izgleda fantastično, ali velike su šanse da ćeš poslije toga biti malo nesigurna, a samim tim i ljubomorna. Ako mu ne postaviš direktno, onda ćeš sigurno u svojoj glavi imati spremna pitanja poput Da li je ona ljepša od mene? ili Da li bi on bio sa njom? I tako te tvoja radoznalost odvede u potpuno pogrešan pravac koji može iskomplikovati sve. Ako ga pitaš jedno od ovih pitanja i on ti kaže DA, kreće haos, zar ne? Poštuj sebe i ne obraćaj pažnju na druge djevojke.

4. Ne umiješ da se zabavljaš 

Ako si hiperaktivnija, veselija i još uvijek dijete u duši, ne znači da tvoj dečko ne zna da se zabavlja. Prihvati takvog i cijeni osobine svog partnera. Ako on ne voli izlaske i žurke, ne znači da ne zna da se zabavi na neki drugačiji način. Razmili dva puta prije nego što mu kažeš – Treba da naučiš kako da se opustiš i zabaviš; Što si tako stidljiv i dosadan?

Zamisli da imaš nekog koji svako veče izlazi u grad, sa tobom ili bez tebe.

 

5. Da li sam ti lijepa?

Pa draga naša, ako želiš da podigneš svoje samopouzdanje i samopoštovanje, ostavi njega na miru. Ako već muškarci mogu da pomognu ženama da se osjećaju lijepo i ispunjeno, ne treba to da radiš na način – Jesam li ti lijepa? Koliko? i tako dalje. Ako te muškarac ne pohvali, ne znači da mu nisi lijepa.

6. Nemaš osjećaj za modu

Ako ti se ne sviđa kako je obučen – nemoj mu to govoriti. Vremenom ćete zajedno birati njegove odjevne komade i u tim situacijama pokušaj da mu sugerišeš šta je lijepo, a šta ne. Nemoj da spustiš samopouzdanje svom dečku rečenicama koje i nisu tako značajne za vašu vezu.

7. Kada ćeš me zvati i kada ću te opet vidjeti?

Kada imaš prvi sastanak sa muškarcem koji ti se dopada, i jedva čekaš da ga vidiš opet, nikako ne treba da ga pitaš – Kada ćeš me zvati? ili Hoćemo li se opet vidjeti? Budi dostojanstvena. Možda se i ne vidite više nikada, ali ćeš u njegovim očima ostati kao super djevojka.

8. To je samo posao

Ako je tvoj partner danima pokušavao da postigne uspjeh na poslu, radeći značajan projekat, a direktor mu rekao da je to potpuni promašaj, nikako ne smiješ reći – To je samo posao. Možda bolje da kažeš – Sljedeći put će tvoj šef primijetiti tvoj trud sigurno; Možda je šef imao loš dan, pa mu se ni projekat nije dopao; Ne daj se, bolje ćeš uraditi sljedeći put; Ti si pametan i jak, vjerujem u tebe… Sve zavisi od osobe do osobe, ti znaš koju od ovih rečenica treba da mu kažeš. Podrška će mu značiti, a i znaće da uvijek može da se osloni na tebe.

 

9. Nikada nećeš postati uspješan

Ako tvoj muškarac ima slatku narav i ne može da donese ozbiljnije odluke a da ne pita za savjet, primamljivo je da mu kažeš: “Ti si muškarac, treba da budeš hrabar, samouvjeren i uspješan. Ako ovako nastaviš, nikafa neće biti uspješan”. Ne govori ovo nikada, nez obzira na sve. Ne samo da ćeš dovesti vašu vezu u krizu, već ćeš ga još više demotivisati. Inspiriši ga, pomozi mu, i ne kritikuj ga uvijek.

Pročitajte i – 17 stvari koje svaka žena zaslužuje da ima 

Koju biste još rečenicu dodale, koju ne treba da kažemo svom muškarcu? Sigurno ih ima još.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje