LJEPOTA: Pet grešaka koje pravite kada perete kosu!

0
1785

Neke navike u vezi sa pranjem kose su pogrešne i oštećuju je. Ovo su greške koje radite pri pranju kose:

1. Eksperimentiranje sa šamponima

Neki misle da isprobavanje raznih šampona pomaže kosi da izgleda zdravije. Istina je da se vaša kosa ne može zasititi niti postati tolerantna na jednu vrstu šampona, stoga nema potrebe za eksperimentiranjem – kada otkrijete šampon koji vam odgovara, koristite ga bez prestanka.

2. Korišćenje puno šampona i regeneratora
Nema potrebe da stavljate ogromne količine ovih proizvoda po cijeloj kosi, šampon koristite više kako biste isprali masnoću s tjemena i korijena kose, dok vrhove ne morate pretjerano šamponirati čime ćete spriječiti njihovo dodatno isušivanje. Regenerator stavljajte samo na vrhove – čemu dodatno mastiti tjeme?

3.Prečesto pranje kose
Neke djevojke imaju problema s masnom kosom, ali ako je počnete prati svaki dan, ona će se sve brže mastiti i time ćete ući u začarani krug. Kao rješenje predlažemo da stisnete zube i izdržite dan-dva s masnom kosom; svežite ju u rep, stavite kapu, traku ili maramu. Nakon nekog vremena primijetit ćete da se manje masti pa neće više biti potrebe za njenim svakodnevnim pranjem.

4.Vruća voda
Znamo da nema bolje stvari od vrelog tuša u zimskim danima, ali vaša kosa neće biti zahvalna kao vaše promrzle nogice. Vruća voda isušuje kosu, stoga je važno da je nakon pranja isperete hladnijom vodom.

5. Predugo pranje kose
Ovo se posebno odnosi na djevojke koje boje svoju kosu; svaki mlaz vode odnosi nečistoću s naše kose, ali i boju. Kako bi spriječili ispiranje boje, skratite vrijeme njenog pranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje