GALERIJA: 20 najuticajnijih svjetskih blogera

0
4024

Poznati portal Fashionista odabrao je najuticajnije modne blogere na svjetskoj sceni, koji ne samo da dobro zarađuju od svog bloga, nego imaju uticaja i na krajnjeg čitaoca. Redakcija naglašava kako su promijenili kriterijume od 2013. kada su takođe radili listu. Isključili su one blogove koji su došli do tačke da više nisu samo posvećeni određenoj osobi nego su se proširili i na druge sfere. Takođe su se bazirali na one blogere koji promovišu svoj stil. Upoređivali su i brojke s društvenih mreža i doseg koji njihove objave imaju.

Na listi su se našli Instagram, Twitter, Facebook, YouTube i Pinterest. Upoređivali su i ekstenziju brenda, odnosno proučavali kako su blogeri iskoristili svoj uticaj te kreirali originalne proizvode. Google je isto bio jedna od bitnih stavki, odnosno spominjanje dotičnih blogera i izvan njihovih ličnih blogova. I za kraj, tu je takozvani IT faktor, odnosno koga trenutno oglašivači vole i zašto. Neka imena su očekivana, dok su nas druga iznenadila.

1. Chiara Ferragni, The Blond Salad
Ipak očekivano prva na listi je 27-godišnja Chiara Ferragni i njen blog The Blond Salad koja je ujedno uvrštena i na Forbesovu listu, a ima preko 3 miliona Instagram pratilaca. Iza uspješne Italijanke danas stoji tim od 16 ljudi, a svi su redom ispod 30 godina. Ona je globalna zvijezda koja je podjednako popularna u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

2. Aimee Song, Song of Style
28-godišnja dizajnerka enterijera zauzima drugo mjesto. Ona takođe ima nevjerojatnih 1.9 miliona pratilaca na Instagramu, a njen YouTube kanal prati čak 28.000 ljudi.

3. Wendy Nguyen, Wendy’s Lookbook
31-godišnja Wendy najpoznatija je preko svog YouTube kanala kojeg prati 600.000 osoba. Njen video 25 ways to tie a scarf ima nevjerojatnih 29 miliona pregleda.

4. Kristina Bazan, Kayture
Švajcarska manekenka i blogerka, 21-godišnja Kristina, samo na Facebooku ima 1.1 miliona lajkova, a uticaj ostvaruje i preko drugih društvenih mreža. Nju obožavaju dizajneri poznatih bredova, poput Louis Vuitton i Hugo Bossa, s kojima je sarađivala.

5. Julie Sarinana, Sincerely Jules
29-godišnja Julie pokrenula je blog 2009. godine, a do sada je kreirala svoju kolekciju T-shirt majica.

6. Rumi Neely, Fashion Toast
31-godišnja Rumi otvorila je svoj blog 2007. godine, a njen stil je uticao na brojne blogere koji su došli poslije nje.

7. Nicole Warne, Gary Pepper Girl
U početku je 25-godišnja Nicole svoj blog lansirala kao vintage webshop, ali je počela ubrzo i blogovati u toj istoj odjeći te je tako postala jedna od najvećih online vintage posrednika u Australiji.

8. Blair Eadie, Atlantic-Pacific
29-godišnja Blair radila je za brendove Gap i Tory Burch kad je pokrenula blog, a danas je brendovi vole jer svoje čitaoce mudro pretvara i u kupce.
 9. Julia Engel, Gal Meets Glam
23-godišnja Julia već sad ima jak uticaj na društvenim mrežama, a njen blog ujedno nudi i linkove preko kojih možete kupiti stvari koje ona voli.
10. Nicolette Mason
Mason piše mjesečnu kolumnu za Marie Claire i dizajnirala je vlastitu kolekciju za Modcloth. Trenutno je jedna od traženijih blogera, a poznata je i po tome što svoj blog koristi kao platformu na kojoj raspravlja i o socijalno osjetljivim temama.
 Ostatak liste izgleda ovako:
11. Shea Marie: Peace, Love Shea
12. Bryanboy
13. Elin Kling
14. Zanita Whittington
15. Gabi Gregg, Gabifresh
16. Danielle Bernstein, We Wore What
17. Jessica Stein, Tuula Vintage
18. Susanna Lau, Style Bubble
19. Chriselle Lim, The Chriselle Factor
20. Jane Aldridge, Sea of Shoes

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje