17. Madam Maya Fashion Connection – smotra modnog dizajna i umjetnosti

0
2939

NVO “Mondaine models”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Glavnog grada, priprema 17. izdanje prestižnog modno-kulturnog događaja “Fashion Connection” koji će biti održan od 22.-28. aprila ove godine na nekoliko lokacija u Podgorici. Još od prvog Connection-a, održanog 12.marta 2008.g. u hotelu Maestral-Miločer, moda je uvijek povezivana sa muzikom, slikarstvom, glumom, književnošću…Ovoga puta, pored predstavljanja kolekcija renomiranih modnih kuća i dizajnera iz Crne Gore i regiona, u fokusu je promocija turističkih lokaliteta Dvorca Petrovića na Kruševcu i vinskog podruma “Šipčanik”, ali i izložba studenta druge godine fakulteta za dizajn Univerziteta Donja Gorica na temu “istorija kostima”. Događaj je osmišljen i da promoviše i popularizuje postojeće postavke “Centra savremne umjenosti” u mjesecu apilu.

FC3

U ime zvaničnog početka kampanje  na današnjem koktelu za medije, kompanija Voda u Kršu počastila je prisutne predstavnike  specijalitetima od kavijara i gambora, a slatki sponzor Adore obezbijedio je luksuzne čokolade bez aditiva, konzervansa i gluten.

Zaštitna lica  događaja su Anita Hadžalić, Ana Prelević i Maja Mašković, koje na oficijelnoj fotografiji nose haljine iz nove kolekcije crnogorske dizajnerke Dejane Lukić. Za frizuru i šminku zaštitnih lica na oficijelnoj fotografiji pobrinuo se studio Madam Maya.

Sve dobre momente 17.izdanja događaja svojim objektivom zabilježiće fotograf Anes Lekić-Lasso.

FC4

Tokom trajanja događaja, u Delta City-u i na Trgu Republike biće upriličen performans namijenjen građanima-slučajnim prolaznicima, koji će pod nadzorom poznatog beogradskog stiliste i umjetnika Srđana Švelja moći da promijene frizuru, šminku ili stajling, i tako se na nekoliko sati nađu u ulozi profesionalnih manekena. Za frizure modela na revijama pobrinuće se tim Zorana Vukčevića, a za šminku Ljubica Bulatović.

FC2

Program 17. Fashion Connection-a:

 22.april, vinski podrum Šipčanik u 21h– velika komercijalna revija modne kuće “Mona”, proljeće-ljeto 2016.

Promocija crnogorskih vina kompanije “Plantaže”.

25.april, lokacija ispred Dvorca Petrovića u 21h – prikazivanje kolekcija proljeće-ljeto 2016:

Biljana Tipsarević (Srbija), Aleksandra Arnold-Akatelier (Srbija), Dejana Lukić (Crna Gora), Adidas by SportVision

Izložba studenata druge godine modnog dizajna Univerziteta Donja Gorica (Dvorac, prvi sprat).

Tema: istorija kostima. Inspiracija: oblasti iz istorije slikarstva (Vizantijsko slikarstvo, Ticijan i visoka renesansa, Impresionizam, Egon Sile, Karavađo, Pikaso, pop art, Basquiat ).

 

26.april, lokacija ispred Dvorca Petrovića u 21h-prikazivanje kolekcija proljeće-ljeto 2016:

Sherri Hill, Premium Stars (Polo RL, Gant, Lacoste), Katarina Jočić (Crna Gora), Nike by SportVision

 

27.april, Delta City u 12h i  28.april, Trg Republike u 12h

Modni performans Refresh your style” by Srđan Šveljo. U fokusu promjena cjelokupnog stajlinga slučajnih prolaznika. U okviru osmišljavanja stajlinga akcenat je na crnogorskom vezu koji dominira u izradi dizajnerke Marine Banović Džuver. Stilizacija se realizuje na licu mjesta uz pomoć profesionalnih šminkera, frizera, dizajnera, fotografa i stiliste.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje