10 tajni ljepote koje treba da znaju tinejdžerke

0
7666

Tinejdžerke treba na vrijeme da nauče da brinu o sebi i ojačaju svoju prirodnu ljepotu. Sljedeće tehnike su neke suštinske tajne koje djevojke u tinejdžerskim godinama treba da znaju. Odvojite malo vremena i pročitajte kako da budete i ostanete lijepe!

1. Perite lice

Treba da steknete naviku da perete lice nakon što uklonite šminku. Nikada ne idite na spavanje sa šminkom, uklonite je svaki put kako bi vaša koža mogla da diše. Ako je vaša koža masna, ne bi bilo loše da koristite neki proizvod dizajniran za vaš tip kože.

2. Ne pozajmljujte šminku

Ovo može biti malo teže za tinejdžerke, ali je veoma važno. Šminka sadrži bakterije koje se množe vremenom, tako da bacite proizvode kada im prođe rok trajanja, i probajte da ne koristite šminku vaših drugarica jer vas te bakterije mogu dovesti do infekcija. Koristite samo svoje proizvode, iako vam je ljepši sjaj za usne koji ima vaša dugarica.

3. Budi prirodna

Od šminke do dezodoransa, izaberite prirodnije i bezbjednije proizvode što više možete. Ne smijete dozvoliti da se toksini talože u vašem tijelu. Savjetujemo što prirodnije sastojke!

4. Ljepota je u vodi

Ne samo da hidrira vašu kožu, već voda je važna i u drugim oblicima. Na primjer, topla kupka je odličan način da se ublaži upala mišića posle duge šetnje, ili da ublažite stres prije testa; probajte jednu noć i vidjećete kako voda podmlađuje kožu i dobro utiče na vaš um.

5. Obucite se u skladu sa vašom figurom i godinama

Odjeća je veoma važna tinejdžerima i ona odražava vaš stil. Kakav god stil odabrali, izaberite odjeću koja će odgovarati vašoj figuri i godinama. Ne dozvolite da pokažete više nego što treba, već birajte prikladnu odjeću.

6. Kosa treba da bude uvijek čista

Često pranje kose dovodi do toga da ona što brže postaje masna. Napravite raspored kojim danima perete kosu i ne pretjerujte sa preparatima. Koristite balzam i eventualno neko ulje za kosu koje štiti krajeve. I nikako ne dozvolite sebi da šetate masnu kosu!

7. Vodite brigu o noktima

Ne morate da posjećujete salone za manikir da biste imale odlične nokte. Turpija i lak u vašoj omiljenoj boji je sve što vam treba. Ne treba da imate previše dugačke nokte. Kupite bezbojni lak za jačanje noktiju i tako održavajte njihovu jačinu. Možete ponekada i da ih potopite u sok od limuna kako bi  bili svetliji.

8. Ne pretjerujte sa farbanjem kose

Možda je zabavno farbati kosu u više nijansi, ali ujedno je to i dobar način da upropastite kosu. Hemikalije će oštetiti vašu kosu, a što je više farbate kosa će vam kasnije izgledati kao slama. Mnoge tinejdžerke sklone su ignorisanju savjeta, ali potrudite se barem da vaša kosa ostane prirodna i zdrava. Vjerujte nam, ima vremena za farbanje, čak će vam i dosaditi jednog dana.

9. Jedno ili drugo: oči ili usne

Ako planirate da naglasite oči, onda je jasno da usne ne treba da budu istaknute. Ili obrnuto, ako želite da stavite neki karmin jarke boje, onda na oči ide samo maskara. Ovo je prvo i osnovno pravila šminkanja koje treba da poštujete. Mi savjetujemo što prirodniji izgled, ali kada je prilika za šminkanje onda nikako ne naglašavajte i oči i usne.

10. Ne pretjerujte sa šminkom

Tinejdžerke vjerovtano lude o savjeta da je prirodan izgled mnogo puta bolji. Ali, zaista je tako. Što manje šminke u tim godinama, izgledaćete ljepše i sada i kasnije. Naučite da se minimalno šminkate, jer vaše godine ne zahtijevaju jaku šminku, već prirodan izgled.

Nadamo se da ćete barem neke od naših savjeta poslušati i da ćete ostati prirodne i lijepe!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje