10 detalja koje muškarac primijeti na ženi u prvih pet minuta od upoznavanja

0
2159

Muški je mozak programiran da primijeti neke specifične stvari na ženi nakon prvog upoznavanja. No suprotno opštem mišljenju, njihov se mozak češće zadržava na ovih deset činjenica.

1. Zašto tako govori?

Većina muškaraca razlikuje tri tipa ženskog glasa: duboki, visoki i glas koji se zove: namjerno-pričam-bebastim-tonovima-jer-mislim-da-sam-tako-simpatičnija-suprotnom-polu. Nekim muškarcima je takav glas sladak, a drugima izaziva glavobolju.

2. Zašto mi se osmjehuje?

Svaki muškarac želi biti u društvu dobro raspoložene žene, ali svaki se pojedinac pita šta je razlog osmijeha. Je li u pitanju ljubazan osmijeh ili nešto više?

3. Što to nosi?

Ili je u pitanju nevjerica izazvana modnom kombinacijom koju muškarac ne smatra prikladnom za izlazak i nošenje, ili iza pitanja stoji oduševljenje njenim izdanjem.

4. Ima li smisao za humor

Svako za sebe misli da ima odličan smisao za humor, ali ostaje činjenica da se neko smije vašim forama, a drugi vas ne razumiju. Ako ga žena ne razumije, teško da će muškarac biti zainteresovan za dalje druženje.

5. U šta gleda?

Muškarac pomno prati  pokrete i poglede tek upoznate žene, jer želi otkriti o čemu razmišlja. Pogled uperen u televizijski ekran, na primejr, ukazuje da se dama možda dosađuje, dok oči uperene prema izlazu može značiti da ista razmišlja o bijegu iz vašeg društva.

6. Zna li da je odmjeravam?

Muškarcu će oči nesvjesno preletjeti preko cijelog ženskog tijela dok se upoznaje s novom osobom. I najljubazniji muškarac na svijetu razmislit će o mogućnosti da s njom ima seks.

7. Kakav joj je to miris?

Ako se žena namirisala nekim izražajnim parfemom, muškarac će pokušati odgonetnuti o kojim se mirisima radi. Nažalost, njegov nos i poznavanje parfema ne idu dalje od prepoznavanje mirisnih nota vanile i limuna.

8. Kako se to ponaša prema konobaru?

Muškarci znaju da se mnogo toga o osobi može otkriti prema načinu na koje tretiraju osobe oko sebe. Na primjer, da li je dovoljno ljubazna prema konobaru, ili mu pravi probleme jer smatra da ne zaslužuje poštovanje.

9. Zašto me dodiruje?

Muškarac će biti polaskan ako žena dodirne njegovu ruku ili rame tokom prvog razgovora i upoznavanja. Ali ako cijeli razgovor provodi u neprikladnom dodirivanju ili bokcanju, on će biti iživciran njenim ponašanjem.10. Kakva joj je to šminka?

Neki muškarci preferiraju prirodni izgled, drugi vole gledati u ženske usne namazane crvenim ružom. Ipak svaki će muškarac generalno primijetiti prisustvo ili nedostatak make up-a na ženskom licu i naspram toga donijeti neke svoje odluke.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje